BIOGRAFIJA

Night Express, ili sve češće bend zvan kraticom NEx, nastao je iz velikog entuzijazma četiriju prijatelja. Davne 2006. godine početni repertoar zasnivao se na rocku i funku, a energija članova benda vrlo je brzo prepoznata kod publike, te su dečki bili primorani sve više proširivati repertoar, ali uvijek se zadržavati na obradama urbanih pjesama.

Entuzijazam kroz vrijeme nije opadao, a odrađivali su sve više i više svirki, pa je 2010. bio logičan slijed upotpuniti zvuk brass sekcijom, tako da danas NEx broji šest uvježbanih članova koji godišnje odsviraju 120 koncerata.

bio-image

NEx se svojim uvijek energičnim nastupom po mnogočemu izdvaja od drugih sličnih cover bendova. Na prvom mjestu tu je stalna dorada repertoara kojim prate najnovije svjetske hitove, uvijek otkačeni outfit, svirke koje nerijetko traju po četiri sata u komadu, pjesme popraćene koreografijama, vrhunski razglas i osvjetljenje, pa je tako njihova svirka karakterizirana ne samo kao luda zabava, već i kao doživljaj!

O popularnosti benda govori Facebook stranica s više od 8.500 slijedbenika i zakazani angažmani svih vrsta godinu dana unaprijed, od zatvorenih vjenčanja i maturalnih zabava, preko klubova i okupljališta mladih, a bend je sve češće i prvi izbor organizatora gradskih i pučkih fešta jer su dečki puno puta pokazali da odlično funkcioniraju pred tisućama ljudi svih uzrasta i generacija, ali i svih glazbenih ukusa!

Njihov je rad prepoznat i van granica Hrvatske, te je bend gostovao na raznim manifestacijama u Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj i Grčkoj.

Početkom 2012. NEx je snimio i prvu autorsku skladbu "Do kraja života" koja se može često čuti na mnogim nacionalnim radio postajama, ali i na youtube-u. Uslijedile su i autorske pjesme: "Totalno ludilo", "Ljubavi i pozitive" i "Nova susjeda", a veliki uspjeh doživjele su i obrade pjesama Atomskog skloništa "Djevojka br. 8" , te "Za tebe" KUD Idijota.

Također treba spomenuti i simpatične prepjeve na istarskom narječju svjetskih megahitova, "Ai Se Eu Ti Pego" Michel Teloa nazvanog "Aj ča si reka?!", te PSY-ov "Gangnam style" pod nazivom "Molaj breka".

Njihovu slijedeću svirku provjerite na njihovoj službenoj stranici: www.nex.com.hr, osigurajte slobodnu večer i poklonite sebi i prijateljima zabavu!

Biografiju NEx banda u Microsoft Word doc formatu možete skinuti ovdje.

Članovi banda:
Zlatko Deltin – klavijatura, vokal
Norman Brunjak – bas, vokal
Loris Zupanc – bubnjevi
Dejan Damijanić – gitare, vokal
Zoran Vujić – saksofon, vokal
Loris Quargnal – truba, vokal

WEB: www.nex.com.hr
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.