FAQ - Pitanja?

Pitanje: Koliki je uobičajeni predujam koji se dogovara?
NEx: Uobičajeno je da se uzme min. 1000 kn (ovisno o dogovorenom paketu) kako bi se termin smatrao potvrđenim.

Pitanje: Koliko dugo NEx svira na vjenčanju?
NEx: Uobičajeno ja da se svira cca. 8 sati uključujući organizirane stanke za jelo i piće te eventualnu animaciju (ako nije drukčije dogovoreno).

Pitanje: Da li je the NEx band voljan nastupiti izvan Istre?
NEx: Uobičajeno je da vjenčanja sviramo po Istri, no voljni smo dogovoriti vjenčanje i izvan Istre. Osim toga, neke svadbe i svirke smo već i odradili i u Samoboru, Zadru, Rijeci itd. Međutim, cijena sigurno nije ista kao da sviramo u Istri. Postoje razni putni troškovi na koje ne možemo utjecati, a potrebno ih je uzeti u obzir prilikom formiranja cijene za nastup na vjenčanju ili priredbi izvan Istre.

Pitanje: Može li the NEx odsvirati za prvi ples pjesmu po želji mladenaca bez obzira što se na repertoaru istog ta pjesma ne nalazi u trenutku angažiranja banda?
NEx: Da, voljni smo Vašu pjesmu naučiti samo za Vaše vjenčanje. Kako bismo u što većoj mjeri zadovoljili Vaše glazbene ukuse i želje, u slučaju da traženu pjesmu za prvi ples nemamo na repertoaru voljni smo određenu pjesmu (ukoliko je svirački i vokalno možemo izvesti) naučiti samo za tu posebnu priliku.

Pitanje: Kad se plaća ostatak honorara?
NEx: Ostatak honorara plaća se po završetku svirke ili prema dogovoru ako je drukčije dogovoreno.

Pitanje: Da li je NEx band voljan puštati glazbu u pauzama prema željama mladenaca?
NEx: To nam ne predstavlja nikakav problem, međutim molimo mladence da nam pripreme CD-e sa snimljenom glazbom ukoliko postoje specifične glazbene želje.

Pitanje: Mogu li budući mladenci doći vidjeti NEx na svirku prije samog angažiranja banda za svoje vjenčanje?
NEx: Naravno, nemamo ništa protiv. Međutim, budite svjesni da je većina naših svirki privatnog ili zatvorenog karaktera te bi bilo dobro prvo provjeriti (sa nama) koja je svirka otvorenog tipa, kako bi izbjegli neugodne situacije. Bez obzira na sve, volimo zasvirati i u omiljenim kafićima! Savršena prilika da nas čujete i vidite te da se upoznamo. Radujemo se Vašem dolasku!